LIVE TEXT | Război în Ucraina. Noi atacuri nocturne asupra mai multor orașe, în timp ce Rusia se confruntă cu o rebeliune a mercenarilor conduși de Prigojin

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Noi atacuri nocturne asupra mai multor orașe, în timp ce Rusia se confruntă cu o rebeliune a mercenarilor conduși de Prigojin

Războiul din Ucraina a intrat în cea de-a 486-a zi, marcată de noi atacrui nocturne ale rușilor asupra mai multor orașe, provocând victime și pagube. Între timp, Rusia se confruntă cu o rebeliune armată a mercenarilor Wagner conduși de Evgheni Prigojin.

Război în Ucraina Foto Getty Images (arhivă)

UPDATE 08.45 Ucraina: Noi atacuri nocturne asupra mai multor oraşe

Rusia a lansat în noaptea de vineri spre sâmbătă o nouă salvă de rachete asupra Ucrainei, provocând pagube şi victime, potrivit autorităţilor ucrainene, transmite AFP.

În centrul oraşului Dnipro,"mai multe case au fost complet distruse. Există un crater imens după explozie. Sunt victime", a informat primarul Boris Filatov la Telegram.

La Kiev, şeful administraţiei militare a capitalei, Serhii Popko, a afirmat că apărarea antiaeriană a distrus "mai mult de 20 de rachete în spaţiul aerian din jurul Kievului".

Cu toate acestea, au căzut resturi, care au provocat distrugeri şi un incendiu într-o clădire cu 24 de etaje. Potrivit aceleiaşi surse, sunt cel puţin doi răniţi.

La Harkov, potrivit guvernatorului regional, Oleg Siniegubov, o conductă de gaze a fost distrusă provocând un incendiu, fără a se înregistra însă răniţi.

08.45 Situație explozivă în Rusia. Evgheni Prigojin, acuzat de rebeliune armată, conduce un „Marș al Justiției“ spre Moscova

Vineri seara, Evgheni Prigojin a spus că armata rusă, condusă de Serghei Șoigu, a bombardat spatele trupelor mercenare Wagner. Șeful PMC a cerut demiterea conducerii militare a țării și a anunțat începerea unui „Marș al Justiției”. Potrivit acestuia, 25 de mii de wagneriți intenționează să „oprească răul care este conducerea militară a țării” - minciunile, pierderile uriașe și greșelile. Prigojin a promis că va „distruge orice blocaj rutier și orice aeronavă” în caz de rezistență.

Zeci de unități speciale au zburat la Rostov. În oraș, zumzetul elicopterelor se aude clar în diferite zone.

În direcția Rostov-pe-Don, în urmă cu câteva ore, au decolat zeci de avioane cu unități speciale, a declarat un oficial guvernamental pentru The Moscowe Times. Corespondentul, aflat la Moscova, relatează că pe cerul de deasupra capitalei și în suburbiile Moscovei, zborurile avioanelor s-au intensificat cu adevărat. Mass-media locală din Rostov-pe-Don relatează că forțele de securitate ale agenției din Rostov au primit un ordin de a lua sub protecție specială sediul Districtului Militar de Sud. Detalii aici

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”